Over ons

Cadeautjes inzamelen voor kinderen die dit goed kunnen gebruiken. 

Een mooi, persoonlijk idee dat lang geleden ontstond is uitgegroeid tot een prachtige jaarlijks terugkerende actie tijdens de decembermaand. Nicolien Jorritsma is de trotse moeder van dit initiatief en heeft er met haar ongekende enthousiasme, kennis en netwerk voor gezorgd dat Puur for Kids sinds 2007 actief is en zelfs groeit.

We zamelen cadeautjes in voor kinderen uit heel West-Friesland en omgeving. Dit zijn kinderen uit gezinnen die zijn aangesloten bij Voedselbank West-Friesland, Alkmaar en Langedijk, maar ook kinderen uit gezinnen die ons bereiken via een speciale aanvraag.

Een initiatief als dit valt en staat met de inzet en betrokkenheid van vele vrijwilligers. Speciale dank gaat uit naar de leden van Junior Kamer Westfriesland, met wie wij deze actie vanaf het begin af aan uitvoeren.

Sinds 2018 is Puur for Kids een stichting en kent zij 6 enthousiaste bestuursleden, die we graag even aan je voorstellen.

Nicolien Jorritsma - Voorzitter

Mijn naam is Nicolien Jorritsma en ben geboren en getogen in Hoorn. Al vanaf jonge leeftijd ben ik bezig met computers. Eerst als hobby en daarna ook als professie. Wij zijn met ons bedrijf Encis (de Catalaanse vertaling voor betovering) gevestigd op het Grote Noord te Hoorn en dit is het epicentrum voor het aanbieden van Cloud ICT-diensten aan bedrijven.

Lang geleden had ik een idee. En dat was om kleine, lieve, mooie cadeautjes te geven aan de kindertjes die zijn aangesloten bij de Voedselbank. De eerste keer ben ik samen met vrijwilligers de straat op gegaan om kaartjes uit te delen. Hiermee konden inwoners een cadeautje kopen en deze daarna onder de boom leggen.

Het is geweldig om na al die tijd nog steeds betrokken te zijn en me in te zetten voor een prachtig doel. Wij zetten ons met de Stichting in voor alle kinderen in de regio die dit kunnen gebruiken. Wij gaan voor de betovering!

Miranda Boots - Secretaris

Mijn naam is Miranda Boots, ik ben geboren in Hauwert en woon inmiddels 10 jaar in Hoorn samen met mijn vriend en twee kinderen. Ik ben 35 jaar en ben zo’n 6 jaar actief betrokken bij Puur for Kids.

Het leukste aan dit initiatief vind ik de blije gezichten van de kinderen aan wie de cadeautjes ten goede komen, maar ook de maatschappelijke betrokkenheid bij het inzamelen van de cadeautjes bijvoorbeeld op scholen.

Voor de toekomst hoop ik dat wij nog verder kunnen uitbreiden zodat wij nog meer kinderen blij kunnen maken in de decemberperiode. Elk kind wil op school zijn of haar gekregen cadeautjes laten zien of erover vertellen en dit is toch lastig voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Bianca Elfrink-Kok - Penningmeester

Puur for kids zorgt bij mij ieder jaar voor een stukje warmte in de koude decembermaand.

Wat is het mooi om te zien hoe wij met hulp van alle lieve mensen uit de regio zoveel kinderen en ouders blij kunnen maken. De stralende gezichten is waarom ik mij ieder jaar weer vol passie inzet voor Puur for Kids.

Als penningmeester van de stichting hou ik mij met de financiën bezig. Het is ieder jaar weer spannend of wij voldoende giften ontvangen om ook de oudere kinderen te kunnen verrassen met een bioscoopbon.

Naast Puur for Kids heb ik samen met mijn man een eigen bedrijf, Mabi Belettering, waarbij ik mij voornamelijk bezig hou met de administratieve taken. Ook werk ik drie dagen als verzekeringsadviseur bij Unive in Hoorn en zorg ik graag voor onze twee dochters.

Isabella van Suijdam - Lid

Mijn naam is Isabella van Suijdam, ik ben geboren in hoorn op 11 maart 2003 en ben de jongste spil van het bestuur.

Ik doe op het moment een ondernemersopleiding in Amsterdam Noord waarbij ik heel veel leer op het gebied van ondernemerschap.

Ik heb in 2018 stage gelopen bij Encis, en zo heb ik in dat jaar mee geholpen met de actie. De andere bestuursleden hebben mij daarna gevraagd om erbij te blijven en daarmee ben ik aangetreden als het jongste bestuurslid!

Voor mij is de betrokkenheid van mensen en de lach op het gezicht van een kind puur genot. Ik weet zeker dat ik nog jaren betrokken zal zijn!

Leonie Walburg-Kool - Lid

Ik ben Leonie Walburg, geboren in Groningen en opgegroeid in Hoorn. Getrouwd met Martijn en moeder van 2 stoere mannen.

Vroeger toen ik klein was, maakte ik van Lego mijn eigen restaurant. Ik droomde van een eigen plek tussen de Chianti flessen en de pannen en potten.

Inmiddels is mijn droom werkelijkheid geworden. Wij organiseren vanuit Paviljoen Puur en Puur Produkties evenementen. En! Wij hebben ons eigen restaurant Dijks. Iedere dag verzorgen wij dagen, waar iedereen gegarandeerd lang van nageniet.

Dat willen wij uiteraard ook bereiken met de actie van Puur for Kids. Een mooie kerst voor iedereen, waar ook iedereen lang van kan nagenieten. Met veel plezier, ben ik dan ook betrokken bij deze mooie stichting.

Afke Velink - Lid

Mijn naam is Afke Velink, 38 jaar en woon samen met mijn vier jarige zoontje Joël in de Bangert & Oosterpolder in Zwaag.

Ik werk voor fullservice marketingbureau Bengelmedia en pr-bureau PRESSURE in Amsterdam als projectmanager en ben nu zo’n 8 jaar actief betrokken bij Puur for Kids.

Het contact met het bedrijfsleven en diverse instellingen, de coördinatie van de website, communicatie en drukwerk en natuurlijk de gehele logistieke operatie rond het ophalen van alle cadeaus is elk jaar weer een mooie uitdaging. Gelukkig staan we niet stil en professionaliseren we elk jaar; getuige ook deze website, inclusief webshop!

Het is ontzettend leuk om te merken dat het enthousiasme binnen het bedrijfsleven onverminderd hoog blijft en zelfs groeit. Inmiddels halen we cadeautjes op voor kindjes die aangesloten zijn bij Voedselbank West-Friesland, Alkmaar en sinds dit jaar ook Langedijk. En ook de opa’s en oma’s kunnen hun kleinkinderen verrassen.

En dit is waar we het uiteindelijk ook voor doen, want er is niets fijner dan zoveel blije snoetjes te zien met Kerstmis.

Speciale aanvraag

Ken je een gezin dat wel een beetje magie verdient? Dien dan een speciale aanvraag bij ons in.