Over ons

Cadeautjes inzamelen voor kinderen die dit goed kunnen gebruiken. 

Een mooi, persoonlijk idee dat lang geleden ontstond is uitgegroeid tot een prachtige jaarlijks terugkerende actie tijdens de decembermaand. Nicolien Jorritsma is de trotse moeder van dit initiatief en heeft er met haar ongekende enthousiasme, kennis en netwerk voor gezorgd dat Puur for Kids sinds 2007 actief is en zelfs groeit.

Omdat wij zien dat de behoefte binnen deze gezinnen verder reikt en wij graag ons steentje bij willen dragen daar waar wij kunnen, hebben we nu diverse nieuwe projecten opgestart om deze kinderen blij te maken: De Schooltas, De Beweegtas en De Laptop.

We zamelen cadeautjes in voor kinderen uit heel Noord-Holland. Dit zijn kinderen uit gezinnen die zijn aangesloten bij de Voedselbank, maar ook kinderen uit gezinnen die ons bereiken via een speciale aanvraag.

Een initiatief als dit valt en staat met de inzet en betrokkenheid van vele vrijwilligers. Speciale dank gaat uit naar de leden van Junior Kamer Westfriesland, met wie wij deze actie vanaf het begin af aan uitvoeren.

Daarnaast is Joinuz al meerdere jaren als hoofdsponsor betrokken bij al onze activiteiten. Iets waar we heel trots op en dankbaar voor zijn.

Sinds 2018 is Puur for Kids een stichting en kent zij 6 enthousiaste bestuursleden, die we graag even aan je voorstellen.

Miranda Boots - Voorzitter

Mijn naam is Miranda Boots, ik ben geboren in Hauwert en woon inmiddels 10 jaar in Hoorn samen met mijn vriend en twee kinderen. Ik ben 35 jaar en ben zo’n 6 jaar actief betrokken bij Puur for Kids.

Het leukste aan dit initiatief vind ik de blije gezichten van de kinderen aan wie de cadeautjes ten goede komen, maar ook de maatschappelijke betrokkenheid bij het inzamelen van de cadeautjes bijvoorbeeld op scholen.

Voor de toekomst hoop ik dat wij nog verder kunnen uitbreiden zodat wij nog meer kinderen blij kunnen maken in de decemberperiode. Elk kind wil op school zijn of haar gekregen cadeautjes laten zien of erover vertellen en dit is toch lastig voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Afke Velink - Secretaris

Mijn naam is Afke Velink en ik woon samen met mijn zoon Joël, bonusdochter Lorenza en partner Michael in Blokker.

Ik ben partner bij fullservice marketingbureau Bengelmedia en pr-bureau PRESSURE in Amsterdam waar ik me richt op de operatie en ben sinds 2010 actief betrokken bij Puur for Kids.

Het contact met het bedrijfsleven en diverse instellingen, de coördinatie van de website, marketing & pr, drukwerk en natuurlijk de gehele logistieke operatie rond het ophalen van alle cadeaus is elk jaar weer een mooie uitdaging. Gelukkig staan we niet stil en professionaliseren we elk jaar; getuige ook deze website, inclusief webshop, donatie mogelijkheden en diverse nieuw opgestarte projecten.

Het is ontzettend leuk om te merken dat het enthousiasme binnen het bedrijfsleven onverminderd hoog blijft en zelfs groeit. Inmiddels is ons werkgebied uitgebreid van West-Friesland naar Langedijk, Alkmaar en nu ook Zaanstad. Dat betekent dat we gedurende het gehele jaar meer dan 800 kinderen kunnen helpen daar waar nodig.

En dit is waar we het uiteindelijk ook voor doen, want er is niets fijner dan zoveel blije snoetjes te zien.

 

Bianca Elfrink-Kok - Penningmeester

Puur for kids zorgt bij mij ieder jaar voor een stukje warmte in de koude decembermaand.

Wat is het mooi om te zien hoe wij met hulp van alle lieve mensen uit de regio zoveel kinderen en ouders blij kunnen maken. De stralende gezichten is waarom ik mij ieder jaar weer vol passie inzet voor Puur for Kids.

Als penningmeester van de stichting hou ik mij met de financiën bezig. Het is ieder jaar weer spannend of wij voldoende giften ontvangen om ook de oudere kinderen te kunnen verrassen met een bioscoopbon.

Naast Puur for Kids heb ik samen met mijn man een eigen bedrijf, Mabi Belettering, waarbij ik mij voornamelijk bezig hou met de administratieve taken. Ook werk ik drie dagen als verzekeringsadviseur bij Unive in Hoorn en zorg ik graag voor onze twee dochters.

Nicolien Jorritsma - Lid

Mijn naam is Nicolien Jorritsma en ben geboren en getogen in Hoorn. Al vanaf jonge leeftijd ben ik bezig met computers. Eerst als hobby en daarna ook als professie. Wij zijn met ons bedrijf Encis (de Catalaanse vertaling voor betovering) gevestigd op het Grote Noord te Hoorn en dit is het epicentrum voor het aanbieden van Cloud ICT-diensten aan bedrijven.

Lang geleden had ik een idee. En dat was om kleine, lieve, mooie cadeautjes te geven aan de kindertjes die zijn aangesloten bij de Voedselbank. De eerste keer ben ik samen met vrijwilligers de straat op gegaan om kaartjes uit te delen. Hiermee konden inwoners een cadeautje kopen en deze daarna onder de boom leggen.

Het is geweldig om na al die tijd nog steeds betrokken te zijn en me in te zetten voor een prachtig doel. Wij zetten ons met de Stichting in voor alle kinderen in de regio die dit kunnen gebruiken. Wij gaan voor de betovering!

Leonie Walburg-Kool - Lid

Ik ben Leonie Walburg, geboren in Groningen en opgegroeid in Hoorn. Getrouwd met Martijn en moeder van 2 stoere mannen.

Vroeger toen ik klein was, maakte ik van Lego mijn eigen restaurant. Ik droomde van een eigen plek tussen de Chianti flessen en de pannen en potten.

Inmiddels is mijn droom werkelijkheid geworden. Wij organiseren vanuit Paviljoen Puur en Puur Produkties evenementen. En! Wij hebben ons eigen restaurant Dijks. Iedere dag verzorgen wij dagen, waar iedereen gegarandeerd lang van nageniet.

Dat willen wij uiteraard ook bereiken met de actie van Puur for Kids. Een mooie kerst voor iedereen, waar ook iedereen lang van kan nagenieten. Met veel plezier, ben ik dan ook betrokken bij deze mooie stichting.

Gaby Alberts

Mijn naam is Gaby Alberts, ik ben 40 jaar een een kleine 10 jaar jaar geleden ben ik via de juniorkamer in contact gekomen met Puur for kids. Ik was direct enthousiast om hier ook een bijdrage aan te leveren. Met veel enthousiasme zet ik mij dan ook in voor Puur For Kids. 

In mijn dagelijks werk als directeur van Kinderopvang Berend Botje, en moeder van 2 kinderen in de basisschoolleeftijd zie en hoor ik vaak over kinderen die met kerst maar ook andere momenten geen kadootjes kunnen krijgen. Daarnaast vindt het belangrijk dat alle kinderen met een goede start naar de middelbare school kunnen. Ik ben heel blij dat ik hier mijn steentje aan kan bijdrage. Daarnaast vind ik het 'kerstboomproject' een heel mooi project omdat we zo onze kinderen leren iets moois uit te zoeken voor andere kinderen die dit goed kunnen gebruiken. Dit is iets wat ik mijn kinderen heel graag wil meegeven. 

Désirée Veenis

Mijn naam is Désirée Veenis, 50 jaar geleden geboren in Amersfoort en inmiddels tientallen jaren woonachtig in Hoorn. Moeder van 2 heerlijke puberzonen en getrouwd met Jeroen.  
Ik ben parttime werkzaam als fysiotherapeute bij Kinderpraktijk Theone, waar ik samen met mijn collega’s kinderen en ouders help met allerlei verschillende hulpvragen tijdens de ontwikkeling van hun kind. Mijn affiniteit met kinderen is altijd al groot geweest, die aangeboren puurheid is toch fantastisch en deze mag niet verloren gaan door de moeilijke situatie waarin zij zich soms bevinden. 
Samen met het team van Puur for Kids hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een magische glimlach op hun gezichten.  
Alle beetjes helpen, dus ook jij kunt altijd iets doen!

Christine Samsom

Ik ben Christine Samsom, sinds 2020 ben ik betrokken bij Puur for Kids. Ik woon met mijn partner Danny en drie kinderen in Hoorn.

Bij de groep enthousiaste Puur for Kids vrouwen voel ik me als een vis in het water. Mooi om te merken dat we door het bundelen van onze krachten zoveel kinderen in de regio een stukje geluk kunnen brengen. Het kunnen bijdragen aan onze missie sluit mooi aan bij mijn werk als projectcoördinator bij Humanitas/Home-Start. Hier ondervind ik dagelijks dat het wegnemen van een stukje stress bij ouders zoveel verschil kan maken binnen een gezin. En wat is er nou mooier dan te kunnen genieten van je blije kind(eren)?

Ik hoop voor de toekomst dat we nog veel mooie projecten kunnen blijven doen vanuit onze stichting. En dat we hierdoor nog veel onbezorgde en stralende kindergezichten mogen brengen!